Sådan skal vi sikkerheds- og kreditvurdere vores kunder 

Opdateret 9. maj 2022

Nye regler for kreditvurdering for privatkunder

Der er kommet ny lovgivning på leasingområdet pr. 15. oktober 2021. Direktivet hedder i daglig tale PSD2, som står for ”Payment Service Directive”. Ligesom alle andre leasingselskaber er Repeatly Leasing A/S forpligtet til at følge denne og eventuelt kommende lovgivning. Det betyder, at vi skal foretage kreditværdighedsvurdering af alle privatkunders økonomiske forhold samt betalingsevne.

Det er Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden, der er myndighed på området i Danmark, og der er reelt tale om forbrugerbeskyttelse, da kreditværdighedsvurderingen tjener det formål at sikre, at vores kunder er i stand til at betale de månedlige leasingydelser og ikke kommer i økonomiske problemer herved. Kreditværdighedsvurderingen skal foretages ved etableringen af enhver ny leasingaftale, uanset om man er tidligere kendt kunde eller ny kunde og uagtet, at en eksisterende aftale forlænges.

Proces og sikkerhed

Der findes flere virksomheder, som stiller onlineværktøjer til rådighed for at udføre denne proces, og vores valg er faldet på Monthio, som har stor erfaring inden for området og er godkendt af Skat til at indhente relevante oplysninger til brug for kreditværdighedsvurdering. Ved hjælp af din accept med NemID, indsamler Monthio de relevante oplysninger og foretager beregningen af det månedlige rådighedsbeløb.

Det er vigtigt at understrege, at Repeatly Leasing A/S alene modtager oplysning om de samlede grupperede omkostninger til brug for beregningen af rådighedsbeløbet, samt at vores leasingkonsulenter ikke har adgang til kunders økonomiske forhold, da kreditværdighedsvurderingen foretages i vores administrationsafdeling.

Repeatly Leasing A/S og Monthio er godkendt af Finanstilsynet til at indhente oplysninger fra banker og eSkatData.

KYC

Som leasingselskab er vi også forpligtet til at udføre en risikovurdering af alle kunder - det der med en fagterm kaldes Know Your Customer. Derfor skal alle kunder, private såvel som erhvervskunder, besvare en række spørgsmål samt legitimere sig selv gennem gyldigt ID. For at sikre, at dette gøres i overensstemmelse med GDPR-forordningen benytter vi online værktøjet Creditro til denne del. Du opretter dig i Creditro gennem det link din leasingkonsulent får sendt til dig direkte fra platformen. Herefter vil du en gang årligt få en påmindelse om at besvare spørgsmålene endnu engang og uploade dokumentation. 

Skift til os og få en bedre aftale

Få en af markedets mest konkurrencedygtige leasingaftaler hos os. Kom nemt i gang ved at indtaste din bils nummerplade og få tilsendt et uforpligtende tilbud.
DK
Mange tak! Du får din pris beregnet og hører fra os snarest.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Fem-stjerners bedømmelse.
4.8 ud af 5 stjerner på Google og Trustpilot
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra leasingbranchen en gang om måneden.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Følg os på de sociale medier

Se hvad der lige er kommet til salg og andet fedt content.