Flexleasing /
Finansiel leasing

To ord, samme betydning. Leasingformen for dig der vil køre i din drømmebil på en fornuftig og mere økonomisk fordelagtig måde.

Fem-stjerners bedømmelse.
4.8 ud af 5 stjernerGoogle og Trustpilot

Hvorfor bør du vælge flexleasing?

Flexleasing kan være en økonomisk fordelagtig måde at finansiere din næste bil fremfor at betale den på fuld afgift. Kort sagt er flexleasing ideelt for dig, der en ønsker en bil i den øvre prisklasse.
Mindre bidder

Med flexleasing betaler du forholdsmæssig afgift. Dvs. blot en lille procentdel af den fulde afgift, som er indeholdt i den månedlige leasingydelse, sammen med finansieringsrenten.

Mindre kapitalbinding

Du skal altså ikke betale bilens fulde afgift og binder dermed færre penge på én gang. Du vil også opleve et større marked for at sælge din bil videre efter et par år, når du er klar til at skifte bil igen.

Mere om flexleasing

For de fleste vil flexleasing være den genkendelige term. Når man flexleaser en bil er finansieringsformen, at leasingselskabet finansierer bilens stålpris for dig. Dvs. bilens pris uden moms og afgift. Du betaler en førstegangsydelse, som hos Repeatly går 100% til afskrivning af bilens værdi.

Hvad udgør så førstegangsydelsen? En bil taber som bekendt værdi, når man kører i den og som udgangspunkt lægger man 20% af bilens stålpris i førstegangsydelse. Der svarer til det værditab, man estimerer en bil vil have på et år med ca. 20.000 km's kørsel.

Hos nogle leasingselskaber ligger der også en finansieringsrente i førstegangsydelsen, altså at leasingselskabet tjener penge på førstegangsydelsens størrelse. Det synes vi er uigennemsigtigt, så det du betaler i afskrivning hos os, svarer til, at man jo også har en udbetaling, når man låner penge til en bil, man køber kontant eller et hus.

Dertil er der den månedlige leasingydelse. I den lægger dels afgiftsbetalingen til staten og dels vores finansieringsrente for at finansiere bilens stålpris (uden moms og afgift) for dig. Når du flexleaser, benytter du dig af det, der i DK er muligt, nemlig at betale forholdsmæssig afgift af bilen månedsvis.
Når en bil indregistreres i DK, lægges der til bilens pris også en afgift, der på benzin- og dieselbiler er op til 150% af bilens værdi, men hvis det er en hybridbil eller elbil, så er den væsentligt lavere og for nogle elbiler (under 300.000 DKK i værdi), er der ingen afgift.

Procentsatsen for den forholdsmæssige afgift afhænger af bilens alder:
- Fra 0-3 måneder betaler du 2% af afgiftssummen/måned.
- Fra 3-36 måneder betaler du 1% af afgiftssummen/måned.
- Fra 36+ måneder betaler du 0,5% af afgiftssummen/måned.

De økonomisk mest attraktive biler at lease på flexleasing vil derfor være biler, der har rundet 3 år fra første indregistreringsdato.

Skal du flexlease privat eller gennem dit erhverv?

Du kan flexlease en bil som privatperson eller gennem dit erhverv, altså i dit firma. Enten qua en firmabilsordning eller fordi du selv har en virksomhed. Forskellen er, at hvis du leaser som erhvervskunde, så kan du trække momsen af den månedlige ydelse fra, men bliver gengæld beskattet af bilens handelsværdi. Hvis bilen er under 3 år gammel beskattes du af bilens nypris. Omvendt betaler du som privatperson moms af den månedlige leasingydelse, men til gengæld beskattes du ikke af bilens værdi.

I kort form

Flexleasing er bilfinansieringsformen for dig, der ønsker dig en bil i premiumsegmentet. Det giver ofte bedre mening at lease den end betale den på fuld afgift.

Bilerne i premiumsegmentet har nemlig en høj værdi, men er også efterspurgte og holder dermed værdien godt. Derfor vil bilen ofte kunne sælges videre til en ny leasingtager efter 2-3 år, så man selv kan få ny bil og sælge sin nuværende uden at have stort tab på den, som man ellers ville med en bil på fuld afgift.

Når leasingaftalens længde er gået, typisk 12 måneder, kan du enten forny aftalen eller lease en anden bil gennem os. Når du forlænger beregnes en gældende markedspris baseret på bilens aktuelle km.tal.

Prisen bruges til at matche denne op med bilens stålpris, som betyder, at man kan fastsætte afgiften for det næste år og hvor meget der bør afskrives på bilen i den næste periode baseret på, hvordan markedet udvikler sig.

Skift til os og få en bedre aftale

Få en af markedets mest konkurrencedygtige leasingaftaler hos os. Kom nemt i gang ved at indtaste din bils nummerplade og få tilsendt et uforpligtende tilbud.
DK
Mange tak! Du får din pris beregnet og hører fra os snarest.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Fem-stjerners bedømmelse.
4.8 ud af 5 stjerner på Google og Trustpilot
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra leasingbranchen en gang om måneden.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Følg os på de sociale medier

Se hvad der lige er kommet til salg og andet fedt content.